About AffaldPlus

AffaldPlus er et fælleskommunalt affaldsselskab ejet af Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, og Vordingborg Kommuner. Vi dækker geografisk de seks ejerkommuner på Syd- og Vestsjælland - et område med 309.000 borgere og 30.000 virksomheder.

Vi er sat i verden for at løse opgaver for vores ejerkommuner på affalds- og energiområdet. Vores hovedopgave består i at modtage det affald, som produceres i vores opland og sørge for den bedste affaldsbehandling: Dvs. genbrug før genanvendelse, før energiudnyttelse, før deponi, før specialbehandling.

Herudover løser vi en række andre specialopgaver for kommunerne: Fx varetager vi driften af affaldsordningen i Sorø og Ringsted Kommuner, driften af storskralds- og haveaffaldsordningerne i Slagelse og Ringsted Kommuner m.m. Vi ejer desuden Sorø Fjernvarme, som leverer fjernvarme til ca. 1600 kunder i Sorø.

Vi er et §60-selskab, hvilket betyder, at vi har fået overdraget en del af kommunernes kompetencer, og vi skal derfor til enhver tid varetage kommunernes og borgernes interesser.

AffaldPlus så dagens lys i 2010, efter at de to forhenværende affaldsselskaber KAVO og FASAN fusionerede.

Vi er ca. 225 medarbejdere fordelt på vores forskellige afdelinger og anlæg.